Gold en Kundalini Reiki

Kundalini en Gold ReikiGold en Kundalini Reiki. Gold Reiki werd door de Deense meditatiemeester Ole Gabrielsen via channeling ontvangen. Ole Gabrielsen wist door middel van mediteren het begrip afstandsinwijding te introduceren. Net zoals een afstandshealing is het ook mogelijk om mensen op afstand in te wijden. Gold Reiki was naast Kundalini Reiki één van de eerste systemen die hij via zijn website te koop aanbood voor een lage prijs. Deze manier van healingsystemen aanbieden tegen een lage prijs en met weinig documentatie zorgde voor veel discussie en commotie tussen de gevestigde orde van reiki-masters. Daarnaast werd ook de werking van zijn systemen bekritiseerd, maar een groeiend aantal enthousiaste healers zorgde dat zijn creaties nog steeds gebruikt en doorgegeven worden.
Een lage prijs zorgt voor een lage drempel zodat de energie voor iedereen beschikbaar is, want de energie bestond al de hele tijd. Ole Gabrielsen heeft ze voor ons opnieuw ontdekt. Intentie is de kracht om deze healingsystemen te gebruiken, of je in het Engels of Nederlands doet, het werkt! Door middel van ons Hogere Zelf kunnen wij deze energie aanroepen, gebruiken en doorgeven. De Kosmos is er voor ons en zorgt dat alles in goede banen wordt geleidt. De healingsystemen leren ook dat we vertrouwen moeten hebben in de Kosmos, de Bron van al het leven, door anderen De Bron genoemd. Ole Gabrielsen heeft vele healing- en energiesystemen voor ons opnieuw ontdekt en doorgegeven. Voor ons ligt de uitdaging om deze mooie energieën te gebruiken en te kijken waar onze creativiteit de grenzen bepaalt.
Gold Reiki wordt door middel van afstandsinwijdingen door gegeven, maar we geven ook een manier door om het ter plekke te doen. Gold Reiki bestaat uit drie graden en in de oude vorm zijn er nog boosters in de graden verwerkt om de energie nog verder te verhogen. De nieuwe vorm is echter krachtiger dan de oudere vorm. Level 1 is even krachtig als de oude level 1-2-3- samen. Voor de oude vorm van Gold Reiki werd voorheen Kundalini Reiki als vereiste doorgegeven, maar dat bleek later toch niet meer nodig te zijn. Het zijn twee aparte healingsystemen met zijn eigen specifieke healingen.
Ole Gabrielsen channelde tijdens zijn meditaties en via de contacten die hij opdeed, ontving hij diverse nieuwe energieën en healingsystemen. Naast Gold Reiki heeft hij nog meer doorgekregen: Kundalini Reiki, Purple Reiki, New Usui Reiki, Tachyon, Orb of life, Full Spectrum healing, Golden Ray, Ethereal Crystals, Spirit, Lunar Light, Solar Light, etc.
Gold Reiki
Gold Reiki bestaat uit drie graden of levels. Waar Kundalini Reiki vaak werkt op het lichamelijke vlak en via specifieke inwijdingen ook bepaalde trauma’s en blokkades aanpakt, werkt Gold Reiki als een transformerende healing.
Gold Reiki stemt je af op één van de sterkste transformerende energiestralen uit de Kosmos. Na de inwijding krijgt je de sterke zuiverende werking van het edelmetaal goud als energie tot je beschikking. Het gouden licht staat in de spirituele wereld bekend om haar werking om het negatieve te weren en ons te beschermen. Het zet het negatieve om in het positieve en laat het duister oplossen door haar gouden licht te stralen.
Gold Reiki heeft als eigenschap de sterke werking om angstgevoelens, negativiteit en depressies uit personen te bannen. Het transformeert deze negatieve gevoelens om en zuivert de mens. Daarnaast biedt het ons bescherming tegen ongewenste energieën door het gouden licht dat ons gaat omringen na een behandeling.
Gold Reiki werkt dus heel sterk op het psychische vlak van de mens. Vaak zit hier de bron van vele lichamelijke ziektes en daarom vormt Gold Reiki een ideale combinatie met bijv. Reiki of Kundalini Reiki. Je helpt zowel de bron alsmede ook de klachten aan te pakken.
Gold Reiki werkt ook heel goed bij het behandelen van kinderen. Vooral kinderen die energetisch in onbalans zijn, gevoelig zijn, psychische klachten hebben en hierdoor angsten en stress hebben, hebben baat bij Gold Reiki. Kinderen met een ontwikkelingsstoornis zoals ADHD, autisme, PDD-NOS en andere stoornissen zullen baat hebben met deze healingsysteem. De energie zorgt voor ontspanning en geeft rust in hun al drukke leventje. Deze mooie resultaten werken ook weer door naar de rest van het gezin. Het is daarom vaak goed om de andere gezinsleden een behandeling te geven, zo heal je iedereen, en brengt dit weer rust in een gezin.
Level1
De eerste graad van Gold Reiki wordt door de master doorgegeven via afstandsinwijding. Het is in de praktijk ook mogelijk om deze ter plekke te geven net zoals een Reiki inwijding. Het effect is hetzelfde.

Bij level 1 kan je al beginnen met het geven van behandelingen, afstandsbehandelingen maar ook dieren, voorwerpen e.d. energie geven. Tussen de verschillende levels/inwijdingen zit gemiddeld 3 tot 5 dagen, afhankelijk wat je zelf aankan.
Level 2
Na zo’n 5 dagen mag je de tweede graad ontvangen. Deze graad bekrachtigd de energie zodat de behandelingen nog krachtiger worden.
Level 3
Na zo’n 5 dagen volgt de laatste graad. De energie wordt nogmaals versterkt en je mag vanaf nu de inwijdingen doorgeven. Vaak wordt hierna ook een manual met instructies meegestuurd zodat je deze healingsysteem ook weer kan doorgeven aan anderen.

De Healing
Als je iemand wilt healen, kun je dat als volgt doen:
– Leg je handen op zijn/haar schouders.
– Vraag aan de Kosmos (God, Allah, of hoe je dat zelf ook wilt noemen) of je een zuiver kanaal mag zijn en onvoorwaardelijke Reiki mag geven. Denk een kort ogenblik “Gold Reiki” met de intentie om de energie op gang te laten komen. Sommigen zeggen “Gold Reiki Aan”, elke manier die bij je past mag je toepassen. Daarna laat je de energie stromen. Je hoeft dat niet steeds te blijven denken, de energie zal stromen………… ontspan en geniet van de energie.
– Na 3 tot 5 minuten zul je merken dat de energie afneemt of stopt, of je krijgt een verveeld gevoel. Dat betekent dat je klaar bent. De healing gaat dan nog wel door, maar op een hoger plan.
– Sluit in gedachten af, bedank voor de hulp die je hebt gekregen.
Op die manier krijgt iemand altijd de healing die hij/zij nodig heeft, niet te veel en niet te weinig. Denk eraan dat de energie naar die plaats stroomt waar het nodig is. Denk maar aan dit voorbeeld: Als je een emmer met water (water symboliseert energie) hebt, en je giet die uit over een weg die allemaal kleine kuiltjes heeft, dan vult het water alle kuiltjes, zonder dat je van kuiltje tot kuiltje moet lopen. Energie werkt op dezelfde manier. Geeft het en het verspreidt zichzelf op de plaatsen waar het nodig is.

Als je het bijvoorbeeld via de chakra’s wilt geven zoals bijv. in Reiki, het mag, maar het hoeft niet.
De Afstandsbehandeling
– Je probeert de naam van de persoon te visualiseren of schrijft hem in je handpalm. Je kunt je naam ook gewoon in je gedachten houden, de intentie is hetzelfde. Doe je handen tegen elkaar.
– Vraag aan de Kosmos (God, Allah, of hoe je dat zelf ook wilt noemen) of je een zuiver kanaal mag zijn en onvoorwaardelijke Reiki mag geven. Denk een kort ogenblik “Gold Reiki” met de intentie om de energie op gang te laten komen. Anderen zeggen “Gold Reiki Aan”, elke manier die bij je past mag je toepassen. Daarna laat je de energie stromen. Je hoeft dat niet steeds te blijven denken, de energie zal stromen………… ontspan en geniet van de energie.
– Na 3 tot 5 minuten zul je merken dat de energie afneemt of stopt, of je krijgt een verveeld gevoel. Dat betekent dat je klaar bent. De healing gaat dan nog wel door, maar op een hoger plan.
– Sluit in gedachten af, bedank voor de hulp die je hebt gekregen.
Op die manier krijgt iemand altijd de healing die hij/zij nodig heeft, niet te veel en niet te weinig.
Deze methode kan ook goed gebruikt worden voor een zelfbehandeling. Het is een goed idee om jezelf elke dag tebehandelen.

Een huis of ruimtes zuiveren
Het is makkelijk om een huis of kamer te zuiveren van negatieve energie. Gebruik de afstandsbehandeling en in plaats van de naam denk je bijv. : dit huis, of deze kamer, het huis van mijn ouders……of iets dergelijks.
Dat duurt ongeveer 3 tot 5 minuten. Dit zou je minstens een week moeten doen. Gold Reiki is hierin veel krachtiger dan Kundalini Reiki die dezelfde methode hanteert.

Denk eraan dat het minder belangrijk is hoe precies je de te zuiveren/healen dingen (of mensen) ziet, je intentie om te healen is het allerbelangrijkst.
Het healen van karmische banden
Er zijn altijd karmische banden tussen ons en onze dierbaren, of hen die we graag als dierbaren zouden hebben. Deze banden maken dat we ons zwaarder voelen en kunnen soms een negatief effect hebben op ons stoffelijke lichaam. Een relatie wordt vaak sterker als de karmische band healing ontvangen heeft. Gebruik deze methode voor de karmische

banden tussen jezelf en hen die je het naast staan of hebben gestaan.

Je kunt de afstandsbehandeling-methode daarvoor gebruiken. Als je bijv. de relatie met je moeder wilt healen, kun je in je handpalm schrijven: “mijn relatie met mijn moeder”. Doe je handen tegen elkaar en laat de energie stromen. Als je dit voor iemand anders moet doen denk je dus bijv. :”Piet zijn relatie met zijn zuster”. Ook deze methode duurt normaal zo’n 3 tot 5 minuten, maar wees niet verbaasd als een healing meer tijd vraagt.
Situatie-healing
Je kunt ook een situatie healen. Denk maar aan het healen van: jaloersheid, nervositeit, stress, angst voor de tandarts, rouw, boosheid. Maar ook kun je healing sturen om iets te verbeteren, zoals bijv.: betere communicatie, zangstem, rekenvaardigheden etc.

Je schrijft dan bijv. “mijn woede” in je hand of “Petra’s angst voor de tandarts”.

Ook hierbij gebruik je weer de methode voor de afstandsbehandeling.

Bedenk wel dat het goed moet voelen om te beginnen met welk soort healing dan ook. En bedenk dat ook Gold Reiki altijd werkt voor het hoogste welzijn van de ontvanger, al zal dat niet altijd zo werken als hij/zij zou willen. Als je bijv. bewust heel graag een bepaalde baan wilt, maar je onderbewustzijn weet dat dat niet goed voor je is, kan het dus zijn dat

de healing er juist voor zorgt dat je die baan niet krijgt. Alles gebeurt voor het hoogste welzijn van degene die healing krijgt.
Al deze healingen kun je ook gebruiken voor dieren.

Geschiedenis

Kundalini Reiki werd door de Deense meditatiemeester Ole Gabrielsen channeld. Hij channelde met de opgestegen meester Kuthumi en ontving dit healingsysteem. Kuthumi, meester van de Witte Broederschap, is de Chohan (beheerder/bewaker) van de Tweede Straal en staat in verbinding met de kruinchakra en de Tempel van Liefde, Wijsheid en Begrip.

Meester Kuthumi komt in deze tijd van verandering, naar mensen die kennis van de wereld zoeken en deze verzamelde kennis ten goede van allen willen gebruiken. Zijn uitgesproken doel om de Kundalini te activeren, die leidt tot een steeds grotere staat van Universeel Bewustzijn, Vrede, Licht en Liefde, is niet een belofte voor de toekomst maar een van onmiddellijke mogelijkheden.

Ole Gabrielsen wist door middel van mediteren het begrip afstandsinwijding te introduceren. Net zoals een afstandshealing is het ook mogelijk om mensen op afstand in te wijden. Kundalini Reiki wordt door middel van afstandsinwijdingen door gegeven. Kundalini Reiki bestaat uit drie graden. Bij deze healingvorm wordt de Kundalini energie die ieder mens onderaan zijn ruggengraat heeft zitten gewekt en uitgerold. Deze energie ligt opgerold in een 3½ rol in ons bekkensysteem opgeslagen. Zo wordt het o.a. door helderzienden gezien. Kundalini is Sanskriet en betekent zoiets als opgerold.
Ole Gabrielsen channelde tijdens zijn meditaties en kreeg zo, via de contacten die hij opdeed, diverse nieuwe energieën en healingsystemen aangereikt. Naast Kundalini Reiki heeft hij nog meer doorgekregen: Gold Reiki, Purple Reiki, New Usui Reiki, Tachyon, Orb of life, Full Spectrum healing, Golden Ray, Ethereal Crystals (etherische kristallen), Spirit, Lunar Light, Solar Light, etc.

De Kundalini

De Kundalini is de energie die opgerold ligt aan de basis van onze ruggengraat. Het is ongeveer 3 ½ gerold in een heel klein rondje van ongeveer 1 cm groot. Deze energie die in ons leven onbewust heel weinig stroomt, is in feite onze grootste kracht van creativiteit en bewustwording. Deze energie is bij iedereen werkzaam en stroomt in lichte mate door ons heen. In de huidige vorm is het seksuele energie, maar na het opstijgen kan het diverse vormen aannemen.

Het opstijgen van de energie door de aanwezige chakra’s of zenuwknopen kan het beste geleidelijk gebeuren, omdat het met allerlei sterke ervaringen gepaard kan gaan wanneer blokkades worden doorbroken. Kundalini Reiki zorgt voor een veilige ontwaking van deze energie en geeft ons de beschikking tot een van onze grootste bronnen van energie die we zelf hebben.

Ons medische symbool, de esculaap, is oorspronkelijk afgeleid van het symbool voor Kundalini-energie, de caduceus, dat staat voor het zelfhelend mechanisme. Deze oorsprong is nauwelijks nog bekend. De twee slangen van de caduceus symboliseren het opnemen van prana (chi of ki) uit de ingeademde lucht, die vervolgens onderin de staf bij de Kundalini- energie wordt toegevoegd, die gewekt wordt en opstijgt. De vleugels bovenin de staf symboliseren het ontwaakte bewustzijn, ofwel de reikwijdte van de geest, wanneer de Kundalini- energie de Goddelijke energie ontmoet. Kundalini is in essentie een zelfhelende kracht.

De kosmische opstijgende kracht wordt in het Hindoeïsme ook wel Shakti genoemd of de Godin, die zich op onze kruin verenigt met de God Shiva, die staat voor de kracht van het bewustzijn die zich van boven naar beneden beweegt. Dat het bij ons spirituele proces ook gaat om deze beweging van boven beneden; het indalen van het bewustzijn door de chakra’s naar beneden toe, wordt nog wel eens vergeten. Het is juist de manifestatie van het onbewaakte bewustzijn, waarvoor we hier op Aarde zijn. Beide bewegingen, het opstijgen van de Kundalini en het indalen van bewustzijn, zijn dus even belangrijk.

Kundalini Reiki

Kundalini Reiki bestaat uit drie graden of levels. Kundalini Reiki 1 is net zo krachtig als Usui Reiki compleet. Men spreekt voor het gemak over Kundalini Reiki 1, Kundalini Reiki 2 om onderscheid te maken in de graden. Kundalini Reiki is opzich niet een andere vorm van Usui Reiki, maar een andere energievorm. Het woord Reiki wordt tegenwoordig vaak gebruikt in de betekenis van healingsysteem. Kundalini Reiki werd door Ole Gabrielsen doorgegeven door middel van afstandsinwijdingen inclusief een beperkte manual in PDF-formaat. Deze PDF was de officiële bevestiging dat je dit healingsysteem hebt mogen ontvangen. In deze vertaalde en uitgebreide handleiding gaan we iets dieper in de stof en vullen we het aan met wat aanreikingen. Dit is vooral handig voor mensen die nog nooit eerder healingen hebben doorgegeven.

Kundalini Reiki ontleent haar kracht aan de natuurlijke Kundalini energie die we in ons bekkensysteem dragen. De inwijdingen zorgen voor een veilige ontwaking van de Kundalini energie en vanuit onze stuitchakra komt ook de aarde-energie onze energiekanalen binnen zodat het via onze kruinchakra ons lichaam weer verlaat. In andere healingsystemen, zoals Reiki, komt de energie via de kruin naar binnen en wordt via onze aarding (voeten en stuit) de overtollige energie juist de Aarde ingestuurd.

Kundalini Reiki is eenvoudig en gemakkelijk te leren, maar biedt ook voor gevorderde healers genoeg houvast en mogelijkheden. Doordat de energie vanuit de stuitchakra loopt worden ook de onderste chakra’s goed ontwikkeld en biedt het een actieve aarding wat voor iedereen heel bruikbaar is. Veel healers en spiritueel ingestelde personen richten hun aandacht teveel aan de bovenste chakra’s terwijl juist de onderste chakra’s de basis vormen voor stabiliteit en houvast in ons energiesysteem. Pas als deze goed werken, kun je beginnen met de bovenste chakra’s en merk je de stabiliteit die de onderste chakra’s te bieden heeft.

De spontane Kundalini ontwaking

Een energetisch probleem wat ook met Kundalini Reiki goed te behandelen is, is het behandelen van personen waarbij de Kundalini spontaan ontwaakt is. Het ontwaken van de Kundalini kan spontaan gebeuren bij een bepaalde gebeurtenis of emotionele spirituele trauma’s. Dit kan echter gepaard gaan met diverse symptomen en klachten en als dit niet goed wordt herkend kan het alleen maar erger worden. De impact van deze energie moet niet onderschat worden op het fysieke lichaam en ons sociaal / geestelijk functioneren.

De symptomen kunnen zijn:
Spiertrekkingen, krampen of spasmen.
Sterke energiestromingen of immense elektriciteit die door het lichaam circuleert.
Jeukende, trillende, prikkende, tintelende, stekende of kriebelende sensaties.
Intense hitte of koude.
Onvrijwillige lichaamsbewegingen (komen vooral voor tijdens meditatie, rust of slaap): schokken, trillen, bibberen; het gevoel door een innerlijke kracht in houdingen te worden geduwd, of het lichaam op een ongebruikelijke manier bewegen. (kan verkeerd gediagnosticeerd worden als epilepsie of restless legs syndrome (RLS).
Veranderingen in eet- en slaappatronen
Episoden van extreme hyperactiviteit of juist overweldigende moeheid (sommige mensen met ME of het chronisch vermoeidheidssyndroom ervaren een Kundalini-ontwaken)
Geïntensifieerde of verminderde seksuele lust.
Hoofdpijnen, druk op de schedel.
Versnelde hartslag, pijnen op de borst.
Spijsverteringsproblemen.
Gevoelloosheid of pijn in de ledematen (vooral linkervoet en –been)
Pijnen en blokkades op wat voor plek dan ook; vaak in de rug en nek (veel gevallen van fybromyalgie zijn Kundalini-gerelateerd)
Emotionele uitbarstingen; snelle stemmingswisselingen; buiten proportionele perioden van verdriet, angst, woede of depressie, schijnbaar zonder oorzaak.
Spontane vocalisaties (inclusief lachen en huilen) – net zo onbedoeld en oncontroleerbaar als hikken.
Het horen van een intern geluid of geluiden; meestal beschreven als een fluit, trommel, waterval, fluitende volgens, zoemende bijen; maar het kan ook klinken als bulderende, ruisende of donderende geluiden of als oorsuizingen.
Geestelijke verwarring; moeite met concentreren.
Veranderde bewustzijnstaten; verhoogd bewustzijn; spontane trancestaten; mystieke ervaringen (wanneer het geloofsysteem van de persoon teveel bedreigd wordt door deze ervaringen, kan dit leiden tot psychose en grootheidswaan.
Hitte, vreemde activiteit en/of ervaringen van gelukzaligheid in het hoofd, vooral rond de kruin.
Extase, gelukzaligheid en perioden van immense vreugde, liefde, vrede en compassie.
Paranormale ervaringen: buitenzintuiglijke waarnemingen; lichaamsuittredingen; herinneringen aan vorige levens; astraal reizen; directe bewustwording van aura’s en chakra’s; contact met spirituele gidsen d.m.v. innerlijke stemmen, dromen of visioenen; helende krachten.
Toegenomen creativiteit: nieuwe interesse in zelfexpressie en spirituele communicatie d.m.v. muziek, kunst, poëzie etc.
Toegenomen begrip en gevoeligheid: inzicht in de eigen essentie; dieper begrip van spirituele waarheden; bijzonder bewustzijn van de omgeving (inclusief “vibraties” van anderen).
Verlichtingservaringen: een direct weten van een grotere realiteit; transcendent bewustzijn.

Kundalini Reiki is een goed middel om deze ontregelde mensen te behandelen. Vooral het goed aarden om de overtollige energie kwijt te raken is een must en zal goede begeleiding nodig zijn om deze mensen weer in balans te krijgen.

Daarnaast biedt meditatie en middelen voor verzachten van de gevolgen uitkomst tegen dit verschijnsel.

Veel ontregelde mensen raken gefrustreerd bij het zoeken naar een oplossing van hun problemen omdat artsen, hulpverleners, therapeuten en healers de oorzaak niet kennen.

Voor vragen bel dan een consulent die gespecialiseerd is in Gold en Kundalini Reiki.