Een medium

mediumEen medium is een persoon die toegang heeft tot de ongeziene wereld. Derhalve kan een medium soms contact leggen met een overledene, entiteit of bijvoorbeeld geesten, engelen of demonen en andere wezens uit de onstoffelijke wereld. Een medium is een kanaal om boodschappen te ontvangen uit de ongeziene wereld. Wel is het zo dat het medium alert moet zijn, moet weten wat de intentie is van de entiteit. Een medium moet goed aarden en zichzelf goed beschermen. Een medium heeft vaak evenals de paragnost bovennatuurlijke, paranormale gaven. Zo kan een medium prima een paragnoste zijn maar hoeft een paragnost  niet altijd ook een medium te zijn.

Het verschil zit hem in de paranormale wereld, het contact met overledenen. Dat is wat een paragnoste niet perse doet/heeft en een medium per definitie wel. Het medium kan op verschillende manieren contact leggen met die onstoffelijke wereld. Zo is er een medium die helemaal overgenomen wordt. Maar ook een medium die zich opent en boodschappen ontvangt bijvoorbeeld door beelden. Een medium moet opletten dat hij of zij die beelden precies verteld zoals hij of zij ze waarneemt. Wanneer het medium het gaat vertalen kan er een andere betekenis ontstaan die zelfs de uitkomst kan veranderen. Dat is dus opletten geblazen.

Een medium die totaal in trance is weet achetraf vaak niet waarover de seance of het consult is gegaan. Dat is een ander verhaal bij het medium dat beelden etc ontvangt of die vlagen opvangt. Dat medium kan het vaak met volledig aanwezig bewustzijn vertellen en navertellen en dan is er ook nog een mogelijkheid om dieper op de vragen in te gaan. Dat is een mooi voordeel dat bij een totale overname niet het geval is. Een medium die helemaal overgenomen word is vaak naderhand erg moe omdat het erg veel energie kost om een geest te laten intrekken in een lichaam. Het vergt focus en concentratie.

Een medium heeft ook soms hulpinstrumenten net als een paragnost. Zo kan een glazen bol een medium soms helpen. Meestal heeft het medium dan een edelsteen van bergkristal. Wanneer het medium zich opent met behulp van  het bergkristal of andere soort edelsteen kan het medium beginnen met het afstemmen op je vraag en je geest maar ook de ongeziene wereld.

Wanneer je iets ervaart wat niet duidelijk is, er kan bijvoorbeeld koude wind langs je benen waaien of een aanraking die je toch voelt door de overledene, en je begrijpt niet helemaal wat er gebeurt wees dan zo vrij om het medium om antwoorden te vragen. Vraag door, en vraag om verduidelijking maar vul niet in. Geef het medium de tijd om tot het juiste antwoord te komen. Soms heeft het even tijd nodig. Onze mediums werken zuiver en geven geen boodschappen door die zij niet ontvangen. Zij vullen niet in en vertellen wat zij zien en ontvangen!!