Kaartleggers

tarot kaartenKaartleggers. Op onze spirituele hulplijn werken veel verschillende disciplines. Om contact te maken met hun heldere vermogens en of de bovennatuurlijke wereld heeft elke paragnost en of medium zo zijn eigen manier om ermee om te gaan en de vraag die de beller stelt op de juiste meest integere wijze te beantwoordden.

Zo is een van de manieren waarop men tot een blik in de ongeziene wereld komt het leggen van kaarten. Al in de vroegste tijden raadpleegden mensen orakels om zo hun Goden gunstig te stemmen of om het antwoord te verkrijgen die zij in de fysieke wereld niet zelf konden vinden. Lichaam volgt geest en de ongeziene wereld is niet voor elk oog (nog) zichtbaar, helaas.

Het leggen van kaarten is een consult die een kaartlegger op zijn eigen wijze voltooid. De een wil zelf schudden en de ander zegt, geef jij maar een stopteken. Kaartleggers hebben stuk voor stuk hun eigen ritueel en werkwijze. Onze kaartleggers zijn daarin niet anders. Er zijn kaartleggers die maar een stapeltje maken waar anderen er misschien wel drie maken. Ook de manier van duiden is heel verschillend. Toch komt er altijd uit wat de vraagsteller op dat moment nodig heeft. Daar mogen wij op vertrouwen. Wij hebben dat als kaartleggers ook zelf zo aan den lijve ondervonden.

Er zijn veel soorten kaarten. Onze kaartenleggers hebben dan ook allemaal hun eigen set, en hun eigen werkwijze. Daarover discussieren wij niet. Zo hebben we kaartleggers die de Lenormand kaarten het einde vinden waar andere liever de tarot gebruiken. Ook raider waidt kaarten en orakelsets behoren tot de mogelijkheden. Wie kent ze niet, de Engelenkaarten van Doreen Virtue? Eindeloos veel sets met zo mogelijk nog meer mogelijkheden. Bijna grenzeloos.

Kaartleggers vinden hun eigen weg in het leggen van de kaarten. Deze kan per moment verschillend zijn. Waar het de ene keer zo is dat het tarot zal zijn die de voorkeur heeft kan het de kaartleggers de volgende keer ingegeven worden om een Lenormand kaart te trekken. Meestal wordt een kaartlegging gegeven voor een bepaalde tijd en is het zinloos daarover nogmaals te bellen binnen korte tijd.

Bijvoorbeeld een dag later. Dan is er echt nog niets anders. Binnen een dag los je grote issues niet op. Dat heeft tijd nodig. Tijd die je jezelf ook moet gunnen. En energie. Want om een gelezen blokkade of euvel op te lossen kun je ook handvaten krijgen. Wanneer je deze oplost kost het wel energie die even de tijd moet krijgen om uit te kristaliseren.

Gun je lichaam dat. Neem tijdig rust. Drink in deze tijd ook veel water. Slaap wanneer dat nodig is. Leef met je beide benen op de grond ook wanneer je met je hoofd in de wolken bivakkeert. Op de coaching lijnen van Paragnost Eddie zijn verschillende kaartleggers aanwezig. Elk met hun eigen set en werkwijze. Bekijk zelf op de website welke consulent en welke kaartenset jij je het beste bij voelt. Ga je zelf werken met een kaartenset, kies er dan een op je gevoel. Voel wat bij je past en stem je af op de energie. Resoneert deze niet, kies dan een andere. Luisteren naar je gevoel is een heel belangrijk fenomeen. Je innerlijke kompas wijst je namelijk altijd de weg, soms met behulp van kaarten.