Spiritualiteit en chakras

Spiritualiteit en chakrasSpiritualiteit en chakra’s. In de spirituele wereld spreekt men in het menselijk lichaam niet alleen over het fysieke lichaam maar ook over het etherische lichaam. In het etherisch lichaam, ook wel Lichtlichaam genoemd bevinden zich wielen van energie. Zij voorzien onze vitale organen van levenskracht. Deze energetische wielen vol levensadem, energie noemen we chakra’s.

Hoeveel chakras er zijn wordt nog wel eens over gediscusseerd. Een aantal is men het over eens. Zo kennen we het kruinchakra, keelchakra derde oogchakra, hartchakra, stuitchakra, zonnevlechtchakra, heiligbeenchakra. De kruinchakra hangt het meest samen verlichting en  spiritualiteit. Een goed geopend zevende chakra veroorzaakt een gevoel van diepe vrede en harmonie, en brengt de verbinding tot stand met de ongeziene werkelijkheid. De gezamelijke chakras zorgen ervoor dat er balans blijft in het lichtlichaam door samen te werken. Wanneer er een verstoring is, een onderbreking of juist een teveel aan energie dan veroorzaakt dat een blokkade die zich uiteindelijk kan uiten in pijn klachten of ziekte.

Oosterse filosofieen beweren dat elke chakra verbonden is met een auralaag die met elkaar verbonden zijn. Zo staat de eerste auralaag voor het fysieke lichaam, de tweede laag voor het emotioneel lichaam, de derde voor het egolichaam, de vierde voor het liefdeslichaam, de vijfde voor het communicatielichaam, de zesde voor het intuitief lichaam en de zevende voor het goddelijk lichaam. Veel spirituele consulenten werken met energie. Middels deze energie kunnen zij healingen en readingen doen, en via de aura en chakras van mensen de oorzaak van  hun verstoringen opsporen.

Zo worden problemen die zich niet in de fysieke werkelijkheid maar in de geestelijke ongeziene wereld hun oorsprong hebben ontdekt. Immers geest volgt lichaam. Zo is het dan ook dat de geestelijke wereld zich door het lichamelijke heen manifesteert. Het is een realiteit die elkaar opvolgt. Zo binnen, zo buiten.

Chakra’s worden beschouwd als de centrale plaatsen waar de levensenergie zich bevindt en vormen knooppunten, sommige groter, andere kleiner, waarin de energiekanalen van het lichtlichaam samenkomen. De levensenergie stroomt het wezen binnen vanuit de hoogste chakra, dat ook Kosmisch Bewustzijn heet. Religieuze mensen zouden zeggen, de plek waar de mens het Hogere ontmoet.

Reikmasters werken veel met deze aura, met het Lichtlichaam en met de chakra’s. Ook mensen die healingen en readingen doen maken vaak gebruik van de chakra’s. Door in te voelen op de verstoring kun je de blokkade op het spoor komen en opheffen en onze reikmasters hebben er de nodige cursussen voor gevolgd.